Mircea Geoană rămâne la NATO încă un an. I-a fost prelungit mandatul

Mircea Geoană va deține funcția de secretar general adjunct al Alianței Nord Atlantice încă un an. Instituția i-a prelungit mandatul până la mijlocul lunii octombrie a lui 2024. 

„Mircea Geoană a fost un adjunct extraordinar și un sprijin grozav pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică. Abilitatea sa politică, expertiza și eleganța dovedită chiar și în momente de presiune continuă să fie calități puternice pentru Alianța noastră transatlantică. Ca recunoaștere a serviciului său, am extins mandatul său ca secretar general adjunct cu încă un an, până la mijlocul lui octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și abia aștept să continuăm să lucrăm împreună”, a transmis Jens Stoltenberg, conform mesajului publicat pe Twitter de Oana Lungescu, purtătoarea e cuvânt al NATO. 

La rândul său, Mircea Geoană a transmis că îl onorează și, în același timp, se bucură de faptul că va continua să-și continue activitatatea la Alianța Nord-Atlantică. Iar superiorului său, Jens Stoltenberg, i-a mulțumit pentru încrederea acordată. 

„Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine. Decizia de astăzi îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”, a scris Geoană pe Facebook, după anunțul prelungirii mandatului său. 

Mircea Geoană a preluat mandatul de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, al doilea om ca importanță în cadrul instituției, în 2019. 


Preluat de la: Publika.md