Octavian Țîcu spune că a fost exclus din cursa electorală

 

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, anunță că a fost exclus din cursa electorală. Conform lui Țîcu, CEC a considerat nevalide 5 000 de semnături din cele 20 000 adunate.

„Ieri a fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, antisistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă.

Din 20 000 de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 000 au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 000, adică la 14 548 de semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 de semnături”, a menționat Țîcu.

Țîcu a spus că va veni cu o declarație oficială imediat după ce CEC va anunța rezultatele oficiale.

Pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale nu există nicio informație încă despre excluderea candidatului PUN din cursa electorală.

 


Preluat de la: Timpul.md