Octavian Ţîcu propune crearea unui bloc electoral ACUM Plus: PPDA, PAS şi PUN

Liderul Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, propune crearea unui bloc electoral ACUM Plus. Potrivit lui, din acest bloc ar putea face parte Partidul Platforma DA, PAS şi PUN, care au cel mai mare scor printre formaţiunile de dreapta.

„Crearea acestui bloc ar fi un semnal clar pentru sociestate că noi avem intenţii serioase de a participa la alegeri ca un pol pro-european şi românesc consolidat, care este pregătit nu doar să câştige alegerile, dar şi să preia guvernarea”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4.

Potrivit lui, cele trei partide ar urma să pună la punct un acord, care să prevadă trei fracţiuni parlamentare şi o poziţie comună în procesul de dezoligarhizare a Republicii Moldova. 

Referindu-se la declaraţiile celor de la PAS că formaţiunea va merge pe cont propriu în alegeri, Octavian Ţîcu a spus că „PAS-ul mai are timp să se răzgândească”. „Lor acum li se pare că sunt pe val, dar asta e o iluzie. Votul din 15 noiembrie nu a fost votul dat Maiei Sandu şi PAS-ului”, a declarat Ţîcu, menţionând că formaţiunea sa va fi foarte critică la cedările în chestiuni ce ţin de problema identitară şi securitatea ţării.

Întrebat dacă va vota candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier, Ţîcu a răspuns că va fi prezent la şedinţă, dar se va abţine de la vot sau chiar va pleca din sală. „Cred că Maia Sandu ar fi trebui să vină cu un guvern pe bune. Un guvern, care, întrunind un consens în societate ar fi avut o cu totul altă abordare în Parlament. Greşelile fundamentale ale Maiei Sandu după alegeri constau în faptul că a transformat Preşedinţia într-o filieră a PAS-ului”, a mai spus Octavian Ţîcu.

 


Preluat de la: Publika.md