O țară va pune la dispoziția cetățenilor vaccinul împotriva Covid-19 gratuit

Guvernul Japoniei intenționează să ofere gratuit vaccinul pentru noul coronavirus pentru toți cei care doresc să fie imunizați împotriva acestuia.

Acoperind costurile vaccinării cu fonduri publice, guvernul speră să reducă rata mortalității și riscul de a se îmbolnăvi grav de virus. Guvernul intenționează să întocmească un raport intermediar privind vaccinările până la sfârșitul acestei luni, scrie gandul.info.

Guvernul aranjează să utilizeze fonduri de rezervă pentru a acoperi întregul cost al vaccinurilor pe cheltuială publică. Se așteaptă ca municipalitățile să fie responsabile pentru administrarea vaccinului.

Ministrul Sănătății, Katsunobu Kato, a declarat miercuri că guvernul a discutat despre cum să creeze un sistem necesar pentru administrarea vaccinurilor.

Când a izbucnit noua tulpină de gripă în 2009, cei care au fost imunizați, cu excepția persoanelor cu venituri mici, au trebuit să plătească 3.600 de yeni (aproximativ 33 USD)  și 6.150 de yeni. Se consideră că coronavirusul are o rată ridicată a mortalității și există un risc ridicat de a dezvolta simptome severe, astfel încât guvernul va suporta costurile vaccinării pentru a permite vaccinarea cât mai multor membri ai publicului.

Guvernul își propune să asigure suficiente doze pentru întreaga țară în prima jumătate a anului viitor și a obținut un acord pentru furnizarea vaccinului de la companiile farmaceutice de peste mări, inclusiv de la marea companie farmaceutică britanică AstraZeneca PLC.


Preluat de la: Publika.md