O româncă, primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta

Primul caz de turist infectat cu coronavirus din Insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind necesar ajutorul poliţiei locale pentru identificarea pacientului, scrie presa locală.  

O româncă aflată în vacanţă cu soţul său este primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta. Femeia nu prezintă simptome.  

Autorităţile sanitare şi protecţia civilă au intrat în alertă pentru a localiza femeia şi a-i aduce la cunoştinţă rezultatul testului, conform presei.  

A fost necesar ajutorul poliţiei locale pentru a găsi femeia într-unul dintre hotelurile din municipalitatea Hersonissos.  

Cazuri pozitive la turişti şi contacţii lor au mai fost confirmate în insula Karpathos şi complexul Rafina (Atena).  

Potrivit Agerpres, cinci pasageri sosiţi pe aeroporturile greceşti începând de la 1 iulie au fost depistaţi pozitiv, după ce au ieşit rezultatele a 1.400 de teste din 5.889 efectuate. Este vorba de un cuplu american de origine greacă (Karpathos  şi trei femei din Suedia, Serbia şi românca din Creta.   

Cuplul de americani de origine greacă, un bărbat de 74 de ani şi o femeie de 62 de ani, este spitalizat.  

Identificarea primului caz depistat pozitiv la coronavirus din Creta are loc la câteva zile după ce aeroporturile regionale au fost redeschise.    

Conform Protecţiei Civile zilnic sunt făcute 825 de teste pasagerilor care ajung pe aeroportul  Nikos Kazantzakis din Heraklion.  

Pasagerii testaţi pozitiv sunt plasaţi in izolare 14 zile în hoteluri de carantină, dacă nu au nevoie de asistenţă medicală. În alte cazuri sunt transferaţi în spitale publice.


Preluat de la: Publika.md