O peliculă ultra-subțire atașată la ochelari va înlocui dispozitivele de vedere pe timp de noapte

Aceștia au dezvoltat o tehnologie de vedere pe timp de noapte care poate fi integrată în ochelarii obișnuiți, promițînd să rezolve problema dispozitivelor de vedere pe timp de noapte voluminoase și costisitoare.

Potrivit portalului Advanced Materials, cercetarea deschide calea pentru o viziune nocturnă simplă și accesibilă prin intermediul unei pelicule subțiri care poate fi atașată la lentilele ochelarilor obișnuiți. Tehnologia se bazează pe utilizarea metasuprafețelor, care oferă o modalitate mai simplă de procesare a fotonilor de lumină. Aceasta permite captarea atît a luminii vizibile, cît și a celei invizibile într-o singură imagine, oferind o imagine mai bună în întuneric.

Este subliniată importanța acestei descoperiri pentru diverse domenii, de la supraveghere și navigație la diagnosticare medicală. Reducerea dimensiunilor și a greutății tehnologiei de vedere pe timp de noapte deschide noi oportunități pentru Industria 4.0 și miniaturizarea tehnologiei.

Noua tehnologie oferă o rezoluție ridicată și o conversie ascendentă a imaginilor din infraroșu în lumină vizibilă, ceea ce părea imposibil pînă acum. Astfel, noua tehnologie de vedere pe timp de noapte dezvoltată de cercetătorii TMOS reprezintă un pas înainte promițător în domeniul meta-opticii și promite să revoluționeze modul în care este utilizată viziunea pe timp de noapte în viața de zi cu zi.


Preluat de la: Noi.md