Cum îți dai seama că ficatul este bolnav

Cele mai cunoscute semnale ale ficatului afectat sînt oboseala cronică, starea de letargie sau sentimentul de epuizare totală, dureri difuze de cap sau migrene constante, dureri prezente la încheieturile mainilor sau la nivelul musculaturii, transpirație excesivă, alergii tot mai dese, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal.

Fiind un organ complex, are nevoie de toată atenția ta, considerat rezerva de sînge a organismului, sănătatea și buna sa funcționare este vitală pentru a te bucura timp îndelungat de starea de bine.

Luarea inexplicabilă în greutate

Mănînci normal, ca de obicei, dar te confrunți cu stări de anxietate, respirația ta a căpătat un miros greu și iei în greutate văzînd cu ochii?
Mergi și verifică starea ficatului tău, mai ales dacă aceste 3 simptome apar în același timp. Din fericire, încă de la primele semne că nu mai funcționează corespunzător, ficatul transmite semnale care, identificate și investigate corect, te pot ajuta să te refaci mult mai repede.


Preluat de la: Noi.md