O nouă versiune a coronavirusului, care se răspândește mai repede. Noua mutație ar fi de până la 9 ori mai infecțioasă

Un studiu global a demonstrat că o nouă formă de coronavirus s-a răspândit din Europa în SUA. Virusul infectează oamenii, dar nu pare să-i facă mai bolnavi decât varianta cunoscută de COVID-19, a informat o echipă internațională de cercetători, conform CNN.

„Această formă nouă de coronavirus este forma dominantă care infectează acum oamenii”, a declarat pentru CNN Erica Ollmann Saphire, de la Institutul de Imunologie La Jolla, din Statele Unite.

Studiul, publicat în revista de știință Cell, se bazează pe cercetări anterioare făcute de echipa care investighează acum noua formă de coronavirus.

Conform CNN, au fost făcute inclusiv experimente pe oameni, animale și celule în laborator, care arată că noua mutație este de până la 9 ori mai infecțioasă decât alte versiuni ale virusului. 

„Nu pare, la prima vedere, că noul coronavirus ar fi mai rău”, susțin cercetătorii. Iar o altă problemă este că noua versiune a coronavirusului pare să se răspândească mult mai rapid în tractul respirator superior, adică în nas, sinusuri și gât, mai relatează CNN.

Peste 11 milioane de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în lume până la acest moment și peste 500.000 de decese la nivel global, de la startul pandemiei de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie