Au mulţumit medicilor pentru efortul lor în combaterea pandemiei. Zeci de mesaje de recunoștință, adunate în Scuarul Medicilor (P)

Zeci de mesaje de recunoștință şi desene adresate lucrătorilor medicali, pentru efortul lor în combaterea pandemiei, sunt adunate în Scuarul Medicilor, de pe strada pietonală din centrul Capitalei. Proiectul a fost inaugurat recent de Moldova Agroindbank și Decorații.md şi are scopul de a-i susţine pe cei care luptă în prima linie.

„Încă de la începutul pandemiei Moldova Agoindbank şi-a propus să susţină sectorul medical şi a făcut o donaţie în sumă de jumătate de milion de lei care a fost transferat în conturile spitalului Toma Ciorbă. Acest proiect defapt s-a născut din recunoştinţă ce o simt angajaţii noştri faţă de medici şi toţi cei care activează în sistemul medical, pentru profesionalismul, dedicația şi sacrificiul care îl fac de zi cu zi în luptă cu COVID”, a spus vicepreședintele BC Moldova Agroindbank SA, Stela Recean.

Scuarul Medicilor conţine câteva elemente care pun în evidenţă importanța cadrelor medicale în lupta cu COVID-19, elaborate de Decorații.md. De altfel, această companie a participat în mai multe proiecte de informare despre noul coronavirus.

„Este de fapt un proiect complex, creat din mai multe elemente. În primul rând este un monument care arată importanţa medicului în societatea noastră. Dacă vedeţi în spatele meu sunt nişte plăci din domino. Placa albă ar fi angajatul medical care susţine nişte plăci de domino care cad şi respectiv nu dă voie să cadă mai departe. Al doilea element ar fi un cub unde toţi oamenii din societate pot să vină şi să lase un mesaj de mulţumire către doctori. Şi respectiv compoziţia din ărci metalice care ar semnifica valurile vieţii. Ceea ce ar însemna defapt că totul este trecător şi trebuie să conştientizăm faptul că o să fie vremuri şi mai bune”, a menţionat directorul general Decoraţii.md, Dragoş Musteaţă.

Mesajul de susținere a medicilor este amplificat printr-o expoziţie de 40 lucrări tematice, pictate de tineri artişti din liceele din Chişinău. Acestea vor fi donate spitalelor din ţară, în semn de recunoștință față de medici. 

„E foarte fain faptul că Moldova Agroindbank a decis astfel să le mulţumească medicilor. Îmi place foarte mult faptul că fiecare om are posibilitatea să vină şi să lase o frază de mulţumire, iar cei care trec pe alături citesc asta”.

„În general susţin ca aceste instituţii de afaceri în permanenţă să promoveze astfel de proiecte. În oarecare măsură ele sensibilizează societatea. Încă odată aduce aminte că trebuie să avem grijă de doctori, de bunei, de păturile social vulnerabile şi în principiu ne dă un aspect foarte plăcut acestui scuar, că era foarte pustiu”.

„Chiar au nevoie de susţinerea noastră pentru că fără ei ar fi foarte greu în aşa situaţie. De aceea le mulţumim celor de la MAIB pentru tot ceea ce au făcut pentru medici şi să dea putere să îi ajute pe toţi”.

Scuarul Medicilor din strada pietonală poate fi vizitat pe tot parcursul verii, iar orice persoană poate lăsa mesaje de susținere lucrătorilor medicali, care ulterior vor fi transmise acestora.


Preluat de la: Publika.md