O nouă misiune SMURD în Moldova. Un bărbat din Soroca, transportat la Centrul Republican de Leziuni Termice din Capitală (FOTO)

O nouă misiune SMURD în Republica Moldova. Un bărbat de 46 de ani, care a suferit arsuri de gradul II -III pe suprafața corpului, a fost transportat cu elicopterul din orașul Soroca la Chișinău.

În seara zilei de astăzi un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție aeriană pentru a prelua de la spitalul raional din orașul Soroca un pacient.

Potrivit primelor informații bărbatul a suportat arsuri de gradul II -III pe suprafața corpului și necesită îngrijiri medicale, care pot fi acordate la Centrul Republican Leziuni Termice al Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie din municipiul Chișinău.

Pe parcursul zborului bărbatul a fost strict monitorizat de echipajul aero-medical, fără de a suporta complicați.

La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo de unde persoana a fost preluată de medici pentru ulterioare îngrijiri.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a cincisprezecea intervenție aero–medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

 


Preluat de la: Publika.md