Bucurie pentru copiii din satele Stolniceni și Miciurin. În localități au fost instalate terenuri de joacă moderne

Începutul anului de studiu a venit la pachet cu încă un motiv de bucurie pentru copiii din satul Stolniceni, raionul Edineț și pentru cei din satul Miciurin, raionul Drochia. Picii au posibilitatea să petreacă timpul liber pe terenurile de joacă moderne instalate în fiecare dintre cele două localităţi. Părinţii lor spun că odată cu implementarea acestor proiecte, tânăra generaţie va putea socializa în siguranţă şi se va dezvolta armonios.

Localnicii din satul Stolniceni spun că acest teren a făcut localitatea mai colorată şi mai atractivă atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi bunici.

„Îmi place acel scrânciob. Este foarte frumos. La noi așa ceva nu a mai fost.”

„Are o amplasare potrivită. Copiii, mamele, în special bunicii vor fi bucuroși că terenul de joacă se află departe de traseu.”

„Eu sunt mulțumită și copiii, la fel. Terenul e super!”

Primarul satului Stolniceni, Serghei Lupașco, spune că proiectul social a fost aşteptat de toată comunitatea.

 „Cred că acest proiect e mic, dar foarte binevenit pentru copii, bunici, mame, care vor veni seara să se relaxeze. Terenul va fi iluminat.”, a menționat primarul satului Stolniceni, Serghei Lupașco.

Un alt teren pentru copii a fost construit din temelie în satul Miciurin, din raionul Drochia.

„Este vesel, avem bară, copiii se mai antrenează.”

„Până acum eram nevoiți să strângem frunzulițe, să ne jucăm cu bețișoarele, dar acum cred că ne vom juca într-adevăr foarte bine pe terenul acesta minunat.”

„Micuții noștri, copiii noștri l-au așteptat mult și cu nerăbdare, fiindcă la așa teren amenajat și dotat, sigur, puteai doar să visezi. Ne oferim obligațiunea de a păstra și înmulți aceste bunuri și inițiative pozitive care au fost lansate.”, a afirmat primarul satului Miciurin, Anatolie Nicu.

Zonele de agremente din aceste localităţi au fost amenajate în cadrul proiectului social „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat”, lansat, acum o lună, de echipa lui Ilan Şor.

„Am promis că în acest an vom face terenuri de joacă, vom instala iluminat public, anul viitor vom repara drumurile, grădinițele, școlile. Avem un singur scop și acesta este să schimbam viața oamenilor în bine. Iar zâmbetul copiilor pentru noi este cel mai important.”, a comunicat președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor.

„Cu aceste proiecte, proiecte destinate copiilor, noi mergem paralel cu alte proiecte cum ar fi magazine sociale, indemnizații pentru mămici și multe alte proiecte frumoase. Noi credem în viitorul țării și vom depune maxim efort ca toate promisiunile sociale lansate pentru cetățenii Republicii Moldova să fie duse la capăt cu succes.”, a spus deputatul Partidului „Şor”, Violeta Ivanov.

Proiectul „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat” a fost implementat până acum în 16 localităţi.


Preluat de la: Publika.md