O broderie gigantică a fost expusă la Palatul Versailles

Creaţia, cu o lungime de peste 100 de metri şi o suprafaţă de 350 metri pătraţi, este intitulată ''Chambre de soie'' (Camera de mătase).

Opera monumentală se desfăşoară asemenea unei picturi panoramice sub bolta din piatră a clădirii din secolul al XVII-lea. Reprezintă o grădină imaginară, care include păduri, cascade şi grote.

''N-am visat niciodată că voi expune aici'', a spus artista în vîrstă de 49 de ani, fiica fostului prim-ministru francez Lionel Jospin, explicînd că spaţiul este un hol uriaş, fără nicio altă decoraţiune şi că este rareori deschis publicului.

Broderia a fost creată iniţial pentru defilarea de modă haute couture a casei Dior în sezonul toamna şi iarna 2021/2022.

În cadrul expoziţiei de la Versailles, este prezentată pentru prima dată într-un mod liniar. Artista a creat scene suplimentare cu prilejul expunerii la Versailles şi a folosit grădinile palatului drept inspiraţie.

''Am fost inspirată de Encelade Grove şi de o gravură a Labyrinth Grove, acum dispărută'', a spus ea. Broderia este confecţionată din mătase, bumbac şi iută şi a fost realizată în oraşul indian Mumbai.


Preluat de la: Noi.md