Nu se mai opresc scumpirile: La ce prețuri au ajuns apartamentele în capitală

Experţii imobiliari declară că este o anomalie, iar preţurile exagerate au tăiat şi din vînzări. Acum ei se aşteaptă ca, în scurt timp, imobilele să se ieftinească. Sînt necesare, însă, şi măsuri din partea autorităţilor, consideră specialiştii în economie.

„:Putem vorbi despre o anomalie a creşterilor preţurilor, pentru că nu este fondată absolut de nicio creştere economică. Anul acesta, vedem că numărul tranzacţiilor a scăzut cu încă 10-20 la sută. Mulţi dintre proprietari nu ne aud, ei cred că apartamentul lor costă mult mai mult, respectiv ei ies cu un preţ exagerat”, menționează Victor Cernomorcenco, expert imobiliar.

Pentru a soluţiona carenţele din domeniu, deputaţii analizează acum un proiect de lege care să reglementeze activitatea agenţiilor imobiliare.

„Va exista o bază de date comună a acestor agenţii imobiliare, în care vor fi incluse, în special, tranzacţiile pe care le efectuează şi baza de date a contractelor imobiliare.

Şi cumva, nu există suficientă ofertă. Acum lucrăm la nişte soluţii pentru ca să încurajăm mai multe construcţii. Ca să avem o ofertă care să corespundă cu cererea”, a spus Radu Marian, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.


Preluat de la: Noi.md