Nu mai uda orhideele cu apă: iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos

Orhideele sunt plante perene cu frunziș veșnic verde. Aceste plante tropicale sunt rezistente și pot fi crescute în interior. Îți vor bucura mereu privirea dacă le vei îngriji corect. Pentru ca această plantă exotică să înflorească este indicat să înlocuiești apa de irigare. 

Poți uda orhideele, în perioada lor de creștere, cu un îngrășământ lichid, care se va ocupa atât de hidratarea plantelor, cât și de hrănirea lor, pentru a  stimula creșterea și înflorirea.

Dar dacă vrei să te bucuri de o înflorire spectaculoasă a orhideelor, le poți uda cu ceai verde. 

Acesta este bogat în elemente esențiale pentru creșterea plantelor, precum azotul, fosforul și potasiul. Pentru a folosi acest îngrășământ natural, pur și simplu infuzează câteva frunze de ceai verde în apă fierbinte. Udă orhideele cu această infuzie răcită. Îl poți folosi o dată pe lună, primăvara și vara.  De asemenea, utilizează acest îngrășământ cu moderație, deoarece orice exces poate provoca căderea florilor și a frunzelor.  

Pe lângă udarea orhideelor cu ceai verde, poți împrăștia conținutul unui plic de ceai verde la rădăcina plantei.

După ce ai fiert ouă, răcește apa și folosește-o pentru a uda orhideele. Coaja de ou conține calciu, magneziu, carbonat si fosfor. Aceste minerale ajung în apa în care ai fiet ouăle și vor fertiliza plantele.

Cojile de banană sunt bogate în potasiu și azot. Pentru ca orhideele să înflorească, amestecă cojile de banane organice cu apă.  Lasă-le 24 de ore, apoi folosește lichidul pentru a uda orhideele.

De asemenea, apa în care a fiert orezul este un bun îngrășământ pentru plante. Acest îngrășământ natural este bogat în amidon, azot, fosfor și potasiu. Pe lângă stimularea creșterii plantelor, apa de orez îmbunătățește procesul de fotosinteză și stimulează creșterea bacteriilor bune în sol.


Preluat de la: Publika.md