Demitere-surpriză în Ucraina. Ministrul Apărării, înlocuit cu omul supus tentativelor de asasinat ale rușilor

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov ar urma să fie demis săptămâna care vine. Despre asta scrie Ukrainska Pravda, cu referire la surse guvernamentale și militare. În locul lui ar urma să vină Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații militare, care a fost ținta a peste 10 tentative de asasinat din partea rușilor. 

Într-un interviu care urmează să fie publicat în curând cu Ukrainska Pravda, Reznikov ar fi negat că ar avea cunoștință despre o demitere iminentă, scrie The Kyiv Independent. 

„Nu am avut nicio conversație despre demisia mea din această funcție”, ar fi spus el.

O sursă a confirmat pentru Kyiv Independent că Reznikov este foarte probabil să fie înlocuit în viitorul foarte apropiat.

Totuși, Reznikov ar putea rămâne în Guvern. Ar urma să-i predea portofoliul ministrului Justiției, iar actualul șef să fie numit ambasador la o misiune diplomatică ucraineană în Europa.

Ukrainska Pravda nu a oferit informații despre cine va conduce agenția de informații militare a Ucrainei dacă Budanov va fi numit ministru al Apărării.

Oleksii Reznikov, în vârstă de 56 de ani, a ocupat funcția de ministru al apărării din 4 noiembrie 2021. În acest timp, a jucat un rol important în campania pentru obținerea și asigurarea ajutorului militar occidental care s-a dovedit a fi vital pentru rezistența Ucrainei împotriva Rusiei.


Preluat de la: Publika.md