Noi restricţii, noi proteste. Transportatorii auto ameninţă cu greva

Transportatorii auto sunt nemulţumiţi de ultimele decizii ale autorităţilor de a limita numărul pasagerilor până la 50% din capacitatea unităţilor de transport. Ei solicită anularea hotărârii, în caz contrar, ei ameninţă cu proteste şi sistarea rutelor regulate.

„Înțelegem că Hotărârea CNESP din 14.02.2021 a fost adoptată în confortul căldurii de la caloriferele din cabinetele proaspăt reparate, de către persoanele care au la cheremul său șoferi achitați din bani publici și unități de transport de serviciu procurate pe timp de pandemie”, se arată într-o scrisoare deschisă, adresată premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Potrivit transportatorilor, restricțiile impuse pot avea sens atunci când persoanelor care se deplasează la/de la locul de muncă, le este oferită o alternativă sustenabilă și accesibilă. De facto însă această alternativă a devenit transportul ilegal de persoane. În acelaşi timp, restricţiile impuse au dus la aplicarea unor amenzi exagerate pentru transportatorii privați din municipiul Chișinău și la dispariția acestora, în timp ce troleibuzele sunt arhipline, fără a fi sancționate în modul similar cum au fost sancționați cei privați.

În context, semnatarii scrisorii deschise cer anularea deciziei, în caz contrar, după prima amendă aplicată transportatorilor pentru neexecutarea Hotărârii este foarte probabil că va fi anunțată data protestului transportatorilor în fața Guvernului și sistarea totală a rutelor regulate.

 

 


Preluat de la: Publika.md