Noi restricții în Cehia: Se închid restaurantele și cluburile

Confruntate cu o creștere alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, autoritățile din Cehia au decis să impună noi restricții. Astfel, începând de miercuri, restaurantele și cluburile se vor închide și se va interzice consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, informează france24.com, citat de b1.ro.

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în stațiile de autobuz.

Decizia vine după ce cinematografele, muzeele, grădinile zoologice și sălile de fitness au fost închise deja.

Și școlile vor rămâne închise în Cehia până la data de 2 noiembrie, cu excepția unităților de învățământ unde studiază copiii personalului medical.

Aceste noi restricții vin în contextul în care, la începutul lunii octombrie, în Cehia a fost instituită din nou starea de urgență.

Guvernul condus de premierul Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus. În aceste condiții, Executivul are posibilitatea să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită pe teritoriul Cehiei de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele țării vor rămâne deschise.

Potrivit datelor publicate de site-ul worldometers.info, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Cehia au fost confirmate peste 121.000 de cazuri de COVID-19. Bilanțul deceselor în rândul pacienților infectați cu coronavirus a depășit 1.000.


Preluat de la: Publika.md