Noi PROTESTE la Minsk, după ce Lukașenko a depus jurământul de președinte. Poliția a tras cu tunuri de apă în manifestanți

Poliţia din Belarus a recurs miercuri seară la tunuri cu apă împotriva miilor de manifestanţi adunaţi în centrul Minskului după ce Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent, a depus jurământul pentru al șaselea mandat de președinte, relatează Agerpres.

Mai multe persoane au fost rănite când s-a tras cu tunurile cu apă. În mod ciudat, apa folosită împotriva manifestanților este colorată, are o culoare oranj-ruginie, potrivit fotografiilor transmise de agențiile de presă de la fața locului.

Forţele de ordine au început să disperseze mii de persoane aflate pe un bulevard din centrul Minskului şi au efectuat zeci de arestări, recurgând la forță. Poliţişti cu cagule i-au arestat pe manifestanţi, i-au lovit şi i-au dus în dube.

Mulţimea s-a comasat apoi în faţa unei stele funerare, în memoria morţilor din Al Doilea Război Mondial.

Ignorând apelurile de a renunţa la putere după 26 de ani, Aleksandr Lukaşenko a fost învestit miercuri pentru un al şaselea mandat, în secret. El a revendicat o victorie cu peste 80% din voturi în scrutinul prezidenţial din 9 august, despre care opoziţia susţine că a fost fraudat.


Preluat de la: Publika.md