Noi informații privind starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi. Poliţia a intensificat supravegherea acestuia

Aleksei Navalnîi a făcut progrese în procesul de recuperare după otrăvirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok şi acum poate vorbi din nou, relatează revista Der Spiegel, potrivit Reuters, citează Agerpres.

Principalul critic la adresa Kremlinului este îngrijit la Spitalul Charite din Berlin după ce a căzut grav bolnav în timpul unui zbor intern luna trecută în Rusia. Germania a cerut Rusiei explicaţii în legătură cu acest caz, deşi Moscova neagă orice implicare.

Der Spiegel a mai scris că protecţia asigurată de poliţia germană pentru Navalnîi a fost sporită, în contextul în care este de aşteptat ca opozantul rus să primească mai mulţi vizitatori după ce starea i s-a îmbunătăţit.

„Conform surselor Der Spiegel şi Bellingcat (site de investigaţii jurnalistice – n.r.), Navalnîi poate vorbi din nou şi cel mai probabil îşi poate aminti detalii despre leşinul său. Declaraţiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului”, a adăugat publicaţia.

În acelaşi timp, premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus că va crea o comisie pentru a investiga otrăvirea lui Navalnîi, mai scrie Reuters.

„Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane. Colaborarea e cel mai bun mijloc de a preveni ca acest eveniment dramatic să afecteze negativ relaţiile dintre UE şi Rusia”, a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.


Preluat de la: Publika.md