Naționala de fotbal a Moldovei, în fața unei noi provocări. "Tricolorii" vor juca astăzi cu Slovenia în etapa a doua a Ligii Națiunilor

Naționala de fotbal a Moldovei este în fața unei noi provocări. „Tricolorii” vor juca astăzi cu Slovenia în etapa a doua a Ligii Națiunilor.

Partida din această seară de la Ljubljana va fi a treia confruntare directă între cele două reprezentative. Primele au fost în preliminariile Campionatului Mondial din 2006, iar slovenii s-au impus cu 3-0 şi 2-1.

În prezent, Slovenia este pe locul 64 în clasamentul FIFA, iar Moldova abia pe poziția a 175-a.

„Am analizat jocul adversarilor noștri. Ne așteptăm la un meci greu. Ambele echipe își doresc să obțină cele 3 puncte și va fi un meci frumos din toate punctele de vedere. Sperăm să se termin bine pentru noi.”, a afirmat fundașul naționala Moldovei, Petru Racu.

După remiza din prima etapă cu reprezentativa statului Kosovo, scor 1-1, selecționerul Engin Firat își dorește o prestație și mai convingătoare a elevilor săi.

„Dacă vom juca un fotbal modern, atunci vor apărea cu timpul și rezultatele. Dacă ne vom baza pe noroc, atunci vom avea ocazional unele rezultate norocoase, dar în general vom pierde majoritatea meciurilor. Pentru mine cu mult mai important decât rezultatul este ce face jucătorul în teren. Datoria mea este să îmbunătățesc jocul echipei, să formez un colectiv unit, dar nu să visez sau să spun povești.”, a comunicat selecționerul Republica Moldova, Engin Firat.

În meciul de azi este sub semnul întrebării evoluția lui Cătălin Carp și Oleg Rebciuk. Ei s-au accidentat în partida precedentă și în ultimele zile s-au antrenat separat.

De partea cealaltă, principala absență din lotul Sloveniei este Josip Ilicic, golgheterul echipei Atalanta Bergamo. Luna trecută, presa italiană a scris că el suferă de depresie după ce a aflat că soția l-ar fi înșelat. Astfel, el a ratat finalul sezonului la Atalanta și nu a mai fost convocat la națională pentru meciurilor din septembrie.

Partida Slovenia – Moldova va începe la ora 19:00 și va fi transmisă în direct la PRIME.


Preluat de la: Publika.md