Motivul pentru care a eșuat petrolierul din Mauritius: membrii echipajului petreceau și căutau WiFi aproape de mal

Capitanul navei care a eșuat în apropiere de coasta insulei Mauritius din Oceanul Indian, din care s-au scurs mii de tone de petrol, a fost arestat marți. Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, motivul pentru care nava a eșuat este unul halucinant. La bord se ținea o petrecere și vaporul naviga aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi, informează BBC, citat de digi24.ro.

Poliția a declarat că Sunil Kumar Nandeshwar, un bărbat indian de 58 de ani, a fost acuzat de punerea în pericol a navigației sigure. Din investigațiile anchetatorilor, care au audiat membrii echipajului, s-a aflat că la bordul navei avea loc o petrecere cu ocazia unei aniversări, în momentul în care petrolierul s-a ciocnit de un recif de corali.

O altă informație pe care o iau în calcul investigatorii este că nava ar fi mers foarte aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi.

Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil la bord, eșuat aproape de coasta insulei Mauritius din Oceanul Indian, s-a rupt în două zilele trecute.

Nava deținută de o companie japoneză s-a ciocnit în 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, unde apele ”impecabil de curate” reprezintă o cunoscută atracție turistică pentru cei care doresc să facă plajă în acest paradis tropical.

O operațiune masivă de curățare a fost lansată de pe mal, mii de voluntari încercând să oprească dezastrul.


Preluat de la: Publika.md