Mori de râs! Serghei Lavrov a provocat hohote de râs când a zis că Ucraina a declanșat războiul (VIDEO)

Hohote de râs s-au auzit în India, la summitul G20. O declarație aberantă a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a provocat sala să se amuze. De fapt, s-a râs isteric și în derâdere. 

”Acest război, pe care noi încercăm să-l oprim, a fost declanșat de Ucraina împotriva noastră”, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, în timpul unei runde de întrebări. 

Reacția oamenilor din sală a fost imediată. Lavrov a fost întrerupt de hohote de râs. Oficialul de la Kremlin a făcut o pauză de câteva secunde, apoi a continuat, tot în engleză, că acest conflict a fost influențat de politicile Rusiei, inclusiv, cele care se referă la energie. 

La summitul G20 din India, ministrul rus de Externe a discutat cu secretarul american de stat, Antony Blinkin. Doar 10 minute au stat față în față, o premieră de când a fost declanșat războiul în Ucraina. Discuția s-a axat pe luptele din țara vecină, pe decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul ”New Start” și utilzarea armelor nucleare. 

Aliaţii occidentali şi Statele Unite s-au confruntat verbal cu Rusia la reuniunea G20 din India. Delegația Moscovei a acuzat Occidentul de deturnarea agendei Grupului celor mai mari economii ale lumii. Miniştrii de externe din G20, reuniţi la New Delhi, au menţinut în centrul atenţiei războiul pe care ruşii insistă să îl numească „operaţiune militară specială” pentru eliminarea unor ameninţări la adresa securităţii.


Preluat de la: Publika.md