Moment istoric pentru clubul Dinamo-Auto Tiraspol. "Alb-albaștrii" vor juca în premieră în cupele europene

Moment istoric pentru clubul de fotbal Dinamo-Auto Tiraspol. „Alb-albaștrii” vor juca în premieră în cupele europene. Asta pentru că în finala Cupei Republicii Moldova au acces Sfântul Gheorghe Suruceni și Petrocub-Hâncești.

Cele două echipe au încheiat ultima ediție a campionatului național printre primele trei clasate și, la fel ca Șeriff Tiraspol, campioană și o altă semifinalistă a Cupei Moldovei, erau deja calificate în preliminariile Ligii Europei. Din cele 4 semifinaliste, doar Speranța Nisporeni mai lupta Și pentru a accede în cupele europene inter-cluburi, dar a fost eliminată în dubla manșă cu Sfântul Gheorghe Suruceni.

În aceste condiții ultimul loc în cupele europene le-a revenit dinamoviștilor, care au terminat pe locul patru campionatul Diviziei Naționale în 2019.

„Anul trecut ne-am propus calificarea în cupele europene. Cred că am avut un sezon reușit. Ne este foarte plăcut că totul s-a întâmplat anume așa. Avem o echipă foarte tânără. Băieții vor acumula experiență în meciurile din cupele europene”, a afirmat antrenorul Dinamo-Auto Tiraspol, Igor Dobrovolski.

În urma calificării pentru tururile preliminarii ale Ligii Europei, tiraspolenii vor încasa de la UEFA 240 de mii de euro.

„Cu siguranță, pentru fiecare club moldovenesc este un bonus foarte mare. Aici mă refer la tot: starea financiară, condiții de antrenament, liniștea jucătorilor”, a menţionat antrenorul Dinamo-Auto Tiraspol, Igor Dobrovolski.

Discipolii lui Igor Dobrovolski vor începe parcursul în Liga Europei din primul tur preliminar. Potrivit antrenorului, obiectul lor este accederea în runda următoare.

„Vom încerca să aducem 2-3 jucători valoroși pentru a ne califica cel puțin în turul doi preliminar. Vom merge pas cu pas”, a spus antrenorul Dinamo-Auto Tiraspol, Igor Dobrovolski.

Conform noilor reguli UEFA, dictate de timpul pierdut în pandemia de coronavirus, în primele trei tururi preliminare, se va juca câte un singur meci, și nu duble manșe, ca de obicei, de-a lungul anilor precedenți.


Preluat de la: Publika.md