Moldovenii revin la munci, în Europa. Vama Leușeni-Albița, cea mai aglomerată în ultimele zile

S-a încheiat vacanța de Paști, iar moldovenii revin la muncile lor din Europa. Din această cauză, vămile sunt foarte aglomerate în ultimele zile, în special Leușeni-Albița. Potrivit Poliției de Frontieră, în această săptămână, la acest punct de trecere a frontierei, circulația s-a majorat cu peste 43 la sută. 

Numai în 16 aprilie a fost autorizată ieșirea din Republica Moldova a putin peste 2 000 de persoane si 700 mijloace de transport, pe când în 18 aprilie au plecat din țară 8.077 de persoane și 2800 mijloace de transport.

Pentru a face față fluxului sporit de călători, a fost sporit numărul inspectorilor și a pistelor de control. 

Autoritățile de resort anticipează că în perioada 24 – 26 aprilie traficul va și mai intens, în special, pe sensul de ieșire din țară. 

În acest context, Poliția de Frontieră recomandă celor care tranzitează frontiera de stat, să folosească și alte puncte vamale, să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. .Traficul real de la punctele de trecere ale frontierei poate fi urmărit în regim live, accesând border.gov.md. De asemenea, putea cere informații, la orice oră, la Linia Verde a Poliției de Frontieră – 022 259 717

 


Preluat de la: Publika.md