Moldovenii, atraşi de locurile pitoreşti din ţară. Unde preferă să se meargă cel mai des

Moldovenilor a început să le placă să viziteze locurile turistice din ţară. Cel puţin asta arată un sondaj realizat recent în mediul online de către Magenta Consulting.

71 la sută dintre participanţi au spus că ţara noastră are locuri frumoase şi demne de vizitat, însă o vacanţă chiar şi de o zi petrecută în Moldova îi costă foarte mult. 

Printre altele, 64 procente dintre cei chestionaţi iubesc vacanţele active, iar 36 la sută au spus că preferă odihna pasivă. 

La capitolul organizarea vacanţelor, aproape jumătate dintre respondenţi au spus că nu apelează la agenţiile de turism, ci îşi programează totul după placul lor. 

Mănăstirile şi cetăţile sunt în topul preferinţelor moldovenilor, 70 la sută dintre cei chestionaţi spun că, cel mai des, merg anume în aceste destinaţii. La fel de solicitate sunt pensiunile şi rezervaţiile naturale. De circa 69 de procente dintre participanţii la sondaj. La fel de mulţi au spus că adoră evenimentele în aer liber. Când vine vorba de bani, moldovenii sunt mai rezervaţi.

Jumătate dintre cei chestionaţi au spus că sunt dispuşi să achite mai mult de 1000 de lei pentru o zi de odihnă, iar 2000 de lei ar fi o sumă exagerată. 

Specialiştii Magenta Consulting au întrebat oamenii şi despre impedimentele pe care le întâlnesc atunci când decid să plece într-o aventură. 43 la sută dintre moldoveni susţin că preţurile solicitate de administratorii pensiunilor sunt exagerate.

Peste 30 procente dintre ei susţin că în Moldova sunt puţine locuri turistice, iar alţi aproape 20 la sută spun că nu avem atât de multe destinaţii turistice. Pentru unii, un impediment pentru a redescoperi ţara este şi lipsa unui automobil.


Preluat de la: Publika.md