Moldovence obligate de alte conaţionale să presteze servicii sexuale în Franţa. Dacă refuzau, erau penalizate şi atacate cu electroșocul

Două moldovence și alte patru persoane din state post-sovietice, au fost reţinute de oamenii legii, fiind bănuite de trafic de ființe umane prin exploatare sexuală în scop comercial, în orașul Marseille din Franța.

Potrivit poliţiei, schema a fost deconspirată după ce o victimă din ţara noastră a sesizat organele de drept. Astfel, sub conducerea PCCOCS a fost stabilit faptul că cele două femei din ţara noastră, cu vârsta de 30 de ani, racolau victime din Moldova în Franţa. Ajunse, în Marseille, victimele erau obligate să presteze servicii sexuale în apartamentele pe care suspecţii le puneau la dispoziție, cu reținerea a 60% din venitul obţinut. 

Zilnic, victimele deserveau între 3 și 8 clienți, iar refuzul de prestare a serviciilor sexuale era penalizat cu 1.000 de euro. Mai mult, acestea erau maltratate prin aplicarea electroșocului.

În urma investigaţiilor, una dintre bănuitele originare din Moldova a fost reținută în cadrul operațiunii din Franța, iar a doua – în ţara noastră.

Totodată, datorită eforturilor depuse de autoritățile naționale, victimele au fost repatriate în Moldova şi beneficiază de asistență psihologică.

Persoanele vinovate riscă de la 10 până la 15 de ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md