Moldova și statele din Europa de Sud-Est vor face schimb de date ADN și informații despre persoanele implicate în infracțiuni

Poliţia din Republica Moldova şi cea din ţările din Europa de Est vor face schimb de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor. Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției de Cooperare Polițienească în Europa de Sud-Est din care fac parte România, Austria, Ungaria, Bulgaria. Documentul urmează să ajungă pe masa deputaţilor, pentru adoptare.

Potrivit Guvernului, datorită acestui protocol, se va consolida cooperarea transfrontalieră în ceea ce priveşte combaterea ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice, precum şi la prevenirea, detectarea şi investigarea infracţiunilor.

De asemenea, protocolul va asigura mecanismul pentru amplificarea dialogului existent cu Comisia Europeană în domeniul schimbului automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.


Preluat de la: Publika.md