Moldova Cybersecurity Forum 2024 își propune să consolideze securitatea cibernetică națională

La prima ediție din acest an, va fi lansată Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, instituții care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice.

Noua agenție va avea un rol esențial în asigurarea unui mediu digital sigur, protejarea infrastructurii critice a statului și a societății de atacurile cibernetice, dar și asigurarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale instituțiilor publice și private, iar „Cybercor”, care este în gestiunea Universității Tehnice a Moldovei, va promova inovația și excelența în educația teoretică și practică în domeniu, formarea profesională a funcționarilor publici și a studenților, asigurînd pregătirea la nivel național pentru provocările sectoriale.

„Securitatea cibernetică este o prioritate strategică pentru Republica Moldova, în contextul global actual, dar mai ales în cel regional. Este esențial să dezvoltăm capacitățile noastre de protecție și răspuns la incidente cibernetice și să creăm un cadru general de cooperare strategică la nivel național și internațional”, spune Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Moldova Cybersecurity Forum 2024 reprezintă o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din țară și din străinătate. Programul forumului include sesiuni de discuții, prezentări remarcabile de la speakeri internaționali și sesiuni interactive de networking. În cadrul acestor activități, vor fi identificate cele mai bune practici și vor fi elaborate strategii de securitate cibernetică eficiente, care vor contribui la consolidarea poziției Republicii Moldova în acest domeniu critic.


Preluat de la: Noi.md