Moldova are nevoie de victorie. "Tricolorii" trebuie să bată Kosovo pentru a rămâne în Liga C

Naționala Moldovei are nevoie de victorie în ultimul meci cu Kosovo, din Liga Națiunilor, pentru a evita retrogradarea din în liga C în D.

După cinci etape disputate, „tricolorii” au un singur punct și se află pe ultimul loc în grupa a treia, poziție ce ne duce la barajul pentru retrogradare. Pentru a se menține în actuala Ligă, Moldova este obligată să câștige meciul din această seară de la Priștina.

În cazul unui înfrângeri sau a unei remize în această seară Moldova va întâlni la barajul pentru retrogradare Cipru, Estonia, Lituania sau Kazahstan. Partidele din această fază a competiției sunt programate pentru luna martie a anului 2022 și se vor disputa în dublă manșă.

Selecționerul Engin Firat este conștient de miza meciului cu naționala din Kosovo, chiar dacă are mari bătăi de cap, legate de lot, înaintea acestui duel.

„Obiectivul major este să încheiem acest an foarte greu pe o notă pozitivă. Kosovo are o echipă puternică și o dată cu revenirea în lot a lui Vedat Muriqi ei au un atacant veritabil și ne va fi foarte greu. Avem probleme mari cu poziția de fundași, lipsesc mai mulți jucători, unii sunt accidentați, alții nu au fost lăsați de cluburi.”, a afirmat selecționerul naționala de fotbal a Moldovei, Engin Firat.

„Favoriții există pe hârtie, până la joc. Ne dăm foarte bine seamă că ne așteaptă un meci foarte dificil, de acea am venit aici după victorie. Vom juca și vom da toate puterile pe teren.”, a menționat portarul naționala de fotbal a Moldovei, Stanislav Namașco.

„Tricolorii” au dispoziție bună înaintea meciului de la Priștina. De dimineață, membrii lotului național i-au făcut o surpriză antrenorului de portari, Denis Romanenco, care a împlinit 46 de ani.

Partida decisivă din această seară dintre Kosovo și Moldova va fi transmisă în direct de PRIME de la ora 21 și 45 de minute.


Preluat de la: Publika.md