Moldova a primit echipamente care sporesc șansele la viață și recuperare a pacienților diagnosticați cu COVID-19

Concentratoarele de oxigen, indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului au ajuns în Republica Moldova.

Cele 356 de concentratoare de oxigen au fost repartizate instituțiișor spitalicești din țară.

Oxigenoterapia este parte componentă a terapiei în COVID-19 a cazurilor medii și grave pentru restabilirea nivelului de oxigen în cazul problemelor respiratorii, asociate cu oxigenarea creierului si hipoxie (oxigenare redusă a țesuturilor). În cazul COVID-19, scăderea saturației de oxigen sub nivelul de 95% în aerul atmosferic la pacienți cu COVID-19 în repaus, fără suferință respiratorie anterioară, impune îmbogățirea aerului inspirat cu oxigen. Durata oxigenoterapiei prevede livrarea continuă sau cel puțin 15-18 ore pe zi, cu evitarea întreruperilor mai mari de 2 ore.

Livrarea concentratoarelor de oxigen face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19, ce a înregistrat până la ora actuală peste 25,8 milioane de cazuri în 216 de țări și teritorii în întreaga lume.

 


Preluat de la: Publika.md