Modul de gestionare a resurselor de apă din râul Nistru, evaluat de o comisie parlamentară specială

Modul de gestionare a resurselor de apă din râul Nistru va fi evaluat de o comisie parlamentară specială.  Decizia de creare a comisiei a fost aprobată în cadrul şedinţei plenare de vineri. Aceasta va avea şapte membri şi va fi condusă de deputatul PSRM, Alla Pilipețchaia.     

Printre obiectivele Comisiei se mai regăseşte examinarea relațiilor de colaborare transfrontaliere la acest subiect. Tot în cadrul ședinței, a fost adoptată declaraţia Parlamentului cu privire la impactul construcțiilor hidroenergetice de pe Nistru și neadmiterea unei catastrofe ecologice iminente. În document deputații atrag atenția asupra „stării dezastruoase a râului Nistru” şi se adresează atât autorităților centrale din ţara noastră, celor din Ucraina, cât și structurilor internaţionale.   

Recent, deputatul fracţiunii Partidului „ŞOR” Violeta Ivanov a declarat că în urma situației dezastruoase în care a ajuns în prezent râul Nistru, 70% din populația Republici Moldova riscă să rămână fără apă, inclusiv locuitorii Chișinăului. Potrivit ei, lucrurile se vor agrava din cauza intenţiei  Ucrainei de a extinde complexul hidroenergetic de la Novodnestrovsk.


Preluat de la: Publika.md