Deţinutul mort, deplâns de rude. Familia băiatului nu-și poate explica gestul acestuia

Tânărul de 18 ani, care și-ar fi pus capăt zilelor în închisoare, după ce a fost condamnat pentru că şi-a ucis iubita cu sânge rece toamna trecută, va fi înmormântat sâmbătă. Familia băiatului din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, este îngrozită şi spune că fiul lor nu ar fi recurs niciodată la acest gest.

„Ultima dată l-am văzut când s-a dus de acasă, prin octombrie. Ne-au anunţat abia ieri. Că a decedat şi s-a ucis singur pe el cică, da noi singuri nu ştim ce este acolo. Soţia iată stă şi nu se scoală deloc.”, a spus tatăl băiatului, Alexei Liurca. 

„- Noi nu l-am văzut, noi nu l-am putut vedea. Mama mai des cu el vorbea, eu nu prea.
– Nu a spus că are probleme?
– Nu, nu a spus, nu a spus asta! Încă nu ştim cauza, nimic. Că singur sau a fost ajutat, o să aflăm.”, a spus sora băiatului, Cristina Ceban. 

Localnicii spun că tânărul ar fi publicat pe o reţea de socializare mai multe imagini video care ar fi trădat intenția lui de a-și pune capăt zilelor.

„În familie nu avea el probleme, nu știu acolo ce probleme ar fi avut. El pune și pe Tik-Tok, pe Facebook. Fotografii de-a părinţilor mergeau şi ”voi părinţilor, fiul vostru a murit!”, dar el încă era viu. Îmi e jale de părinți”.

„Familia normală, dar copilul ca majoritatea, acum rar care sunt mai liniştiți, dar aşa era în relaţii bune se spunea.”

„Nu are cum el să fie aşa de rău şi să-şi pună capăt zilelor, pentru că a fost foarte mare educaţie şi părinţii sunt gospodari, sunt la locul lor.”

Oamenii legii au pornit un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele cazului. Totodată, procurorul de caz ne-a confirmat că, în celula deținutului, a fost găsit un telefon, însă nu ne-a putut oferi mai multe detalii.

„A fost depistat de către gardianul care era de serviciu, strangulat. S-a încercat resuscitarea lui, a fost echipa mobilă, dar din păcate dumnealui era decedat deja. Urmează să fie expertiza finalizată pe decedat, inclusiv examinarea obiectelor şi a telefonului mobil, care a fost ridicat.”, a spus procurorul, Sergiu Harea. 

La începutul lunii ianuarie, tânărul a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare. Totodată, el urma să plătească un prejudiciu moral familiei victimei în valoare de jumătate de milion de lei. În octombrie anul trecut, o minoră de 16 ani a fost omorâtă de către iubitul ei, care a înjunghiat-o în abdomen cu un cuţit de bucătărie şi a lăsat-o să zacă timp de patru zile într-un apartament din cartierul Telecentru, pe care îl închiriau. Ulterior, tânărul şi-a recunoscut vina şi le-a spus anchetatorilor că regretă cele întâmplate.


Preluat de la: Publika.md