Mitropolitul Vladimir îndeamnă la participare în cadrul recensămîntului național

În cadrul unui mesaj, mitropolitul a subliniat importanța acestui eveniment ca fiind un act de responsabilitate civică și morală esențial pentru planificarea viitorului societății moldovenești.

Mitropolitul a subliniat rolul crucial al comunității religioase în construirea unei societăți prospere și sănătoase și a îndemnat clerul și credincioșii să sprijine recenzorii în colectarea datelor precise. Acesta a cerut autorităților și instituțiilor să asigure resursele necesare și accesul adecvat pentru recenzori, pentru a garanta succesul recensămîntului.

De asemenea, a fost menționată disponibilitatea informațiilor detaliate pe pagina oficială a Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova. „Recensămîntul reprezintă o oportunitate unică de a contribui la modelarea viitorului nostru colectiv. Este un act de responsabilitate civică și morală, care ne permite să oferim informații esențiale pentru planificarea și dezvoltarea societății. Astfel, vă îndemn părintește să vă implicați activ în acest proces vital.

Clerul nostru și credincioșii au avut întotdeauna un rol crucial în construirea unei societăți sănătoase și prospere. În lumina acestui apel, vă rog să sprijiniți recenzorii în misiunea lor de a colecta date precise. Facem un apel la comunitățile noastre să faciliteze accesul acestora, oferind sprijinul și informațiile necesare pentru a asigura succesul acestei activități.

Îndemn autoritățile și instituțiile să acorde atenție sporită recenzorilor, asigurîndu-se că au resursele și accesul adecvat pentru a îndeplini cu succes sarcina lor importantă.

Avem datoria morală de a contribui la binele comun și la dezvoltarea țării noastre. Participarea noastră activă la acest proces va contribui la fundamentarea deciziilor viitoare și la modelarea unui viitor mai prosper pentru noi toți.

Cu rugăciuni pentru binecuvîntarea și îndrumarea voastră în această misiune importantă”, scrie în mesajul mitropolitului. ÎPS Vladimir a subliniat că toate aceste eforturi sînt menite să contribuie la binele comun și la dezvoltarea durabilă a Moldovei.

Noi.md realizează și un sondaj de opinie în rîndul cetățenilor pe tema: „Veți participa la recensămîntul în desfășurare în Moldova?”.


Preluat de la: Noi.md