Ministrul georgian de Externe, în vizită la Chişinău. Ilia Darchiashvili s-a întâlnit cu Natalia Gavriliţa şi Nicu Popescu (FOTO)

Ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvil, a ajuns la Chişinău. Oficialul de la Tbilisi s-a întâlnit cu premierul Natalia Gavriliţa. La guvern, cei doi au discutat subiectele de actualitate, inclusiv, evoluția situației de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina, dar și modalitățile de gestionare eficientă a crizelor existente. 

Natalia Gavriliţa a apreciat nivelul înalt al relațiilor dintre Moldova și Georgia, accentuând aspirațiile comune de integrare europeană, dar și de implementare a proiectelor menite să îmbunătățească viața cetățenilor din cele două state. 

După întâlnirea de la guvern, Ilia Darchiashvil, a fost întâmpinat de omologul său, Nicu Popescu, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Diplomaţii au stabilit ca Republica Moldova şi Georgia să intensifice legăturile economice, între oamenii de afaceri, relaţiile turistice și, evident, cele politico-diplomatice. Au discutat, de asemenea, despre modalitățile de implementare a recomandărilor Comisiei Europene şi viitorul european atât al Moldovei, cât şi al Georgiei. 

Potrivit unui comunicat emis pe pagina de Telegram a lui Nicu Popescu, diplomaţii planifică să organizeze un forum al oamenilor de afaceri în primăvara anului viitor. Se ia în calcul și crearea unui grup de lucru care va evalua fezabilitatea și va discuta cu partenerii din mediul privat dacă ar exista suficient interes pentru ruta maritimă directă între porturile Giurgiulești și portul Poti din Georgia. Acest lucru care ar putea permite intensificarea relațiilor noastre comerciale directe, dar și conectarea regiunii Caucazului de sud cu restul spațiului european, prin Republica Moldova, se mai arată în comunicatul de pe canalul de Telegram al ministrului Nicu Popescu. 


Preluat de la: Publika.md