Moscova ignoră solicitările Chişinăului. Refuză să coopereze pentru a desluşi misterul alertelor cu bombă

Federaţia Rusă nu a răspuns solicitărilor Moldovei de a oferi informaţiile despre adresele localizate de la care ar fi parvenit majoritatea apelurilor privind alerte cu bombă în ţara noastră. Declaraţia a fost făcută de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernăuţeanu, în cadrul emisiunii „В центре внимания” de la Publika TV. Acesta a precizat că investigaţiile sunt în plină desfăşurare şi au loc inclusiv cu ajutorul specialiştilor din străinătate. 

„Cu părerea de rău, până în prezent, autorităţile din Federaţia Rusă nu au răspuns solicitărilor noastre care au fost făcute pe marginea acestora de a ne da informaţia despre locaţiile şi adresele care ne-au arătat nouă de unde au apărut aceste apeluri”, a declarat Viorel Cernăuţeanu. 

De asemenea, Viorel Cernăuţeanu a declarat că la investigarea cazurilor au contribuit şi structurile europene. 

„Vreau să precizez că la acest capitol a venit suportul din afară, a partenerilor noştri din afară, inclusiv Europol foarte mult s-a implicat în susţinerea procesului de documentare”, a mai precizat şeful IGP. 

De la începutul acestui an, au fost înregistrate zeci de alerte cu bombă care au vizat sute de locaţii. Toate s-au fi dovedit a fi false.

În vara acestui an, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat că instrumentează 25 de dosare privind alertele false cu bombă, dintre care 24 au fost comasate într-o singură procedură.


Preluat de la: Publika.md