Ministrul Educației Igor Șarov a interzis întâlnirile electorale în școli

Ministrul Educației, Igor Șarov, a interzis întâlnirile electorale în școli. Potrivit unui ordin al ministrului, în instituțiile de invățământ se permite doar accesul elevilor (copiilor), studenților, conform orarului de studii, precum și angajaților instituțiilor, conform programului de muncă. Totodată, se permite accesul reprezentanților ANSP, ANSA și a altor organe de control în baza legitimației de serviciu sau a ordinului conducătorului instituției.

În același timp, se interzice prezența altor persoane în grădinițe, școli, licee și universități. 

De asemenea sunt interzise organizarea activităților ce nu au tangență cu procesul educațional: întâlniri cu demnitarii de stat și cu candidații la funcții publice.

Decizia ministerului vine la puțin timp după ce a fost mediatizată pe larg poza cu tăierea panglicii roșii la ușa unei toalete, în prezența a doi copii și a câtorva demnitari.

Este vorba despre inaugurarea cu fast a grupului sanitar din Hiliuți, raionul Rîșcani, la care au participat președintele raionului Vasile Secrieru, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și primarul satului Hiliuți, Sandu Alexandru.

Chiar dacă se află într-o instituție școlară, aceștia au ignorat recomandările autorităților privind măsurile anti-COVID-19, nu au respectat distanța socială și nu au purtat mască. 

Acțiunea a stârnit nemulțumirea opoziției, dar și a OmbudsmAnului Copilului, care a calificat-o drept revoltătoare și imorală.

 

CITEȘTE ȘI Toaletă inaugurată cu fast în plină pandemie. Câțiva demnitari s-au înghesuit fără măști la tăiat panglica


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie