Ministerul de Externe s-a răzgândit să mai condamne recrutările făcute de Iunarmia în Transnistria. Comunicatul emis în acest sens a fost şters

Ministerul de Externe s-a răzgândit să mai condamne recrutările făcute de „Iunarmia” în Transnistria. Comunicatul emis în acest sens a fost şters de pe site-ul MAEIE, dar şi de pe pagina de Facebook a instituţiei. 

În dimineaţa zilei de marţi, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis un comunicat, în care își exprima îngrijorarea față de recrutarea unui nou grup de copii din regiunea transnistriană în cadrul Mișcării obștești ”Iunarmia” din Rusia și condamnă acest fapt.

 

Instituţia transmitea în acel comunicat că acțiunea face parte dintr-o serie de manifestări sfidătoare ale Grupului Operativ de Trupe Ruse. De altfel, staționarea și activitatea grupului pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă o încălcare a independenței, suveranității, integrității teritoriale și neutralității permanente a Republicii Moldova și este incompatibilă cu normele de drept internațional. În același timp, autoritățile de la Chișinău reconfirmă demersul cu privire la necesitatea retragerii complete și necondiționate a trupelor ruse, armamentului și munițiilor sale de pe teritoriul țării noastre. Mișcarea obștească ”Iunarmia” și-a intensificat activitatea în regiunea transnistreană în urmă cu trei ani. Pe lângă antrenamente și competiții militare, reprezentanții Armatei Ruse organizează și tabere de vară.

La scurt însă, comunicatul a dispărut de pe site-ul ministerului şi de pe pagina de Facebook a instituţiei.

Reprezentanţii ministerului nu ne-au dat deocamdată o explicaţie cu privire la lipsa comunicatului.

 

 

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md