Ministerul Apărării, despre deplasarea unui tanc pe drumurile naționale pe timp de noapte

Un nou video cu tehnică militară care se deplasează pe drumurile din țară, apărut în spațiul online, a provocat panică în societate. În legătură cu aceasta, Ministerul Apărării al țării vine cu precizări.

Într-un comunicat emis de minister, se menționează că secvențele video distribuite pe rețelele de socializare nu sunt altceva decât „o nouă tentativă de dezinformare”.

„Precizăm că în secvențele video este una din blindatele din dotarea Armatei Naționale, care este transportată la centrul de instruire pentru a participa la exercițiul „Scutul de foc”. Blindata este transportată cu trailerul pentru a nu deteriora carosabilul. Reiterăm că în contextul exercițiului respectiv, unitățile de tehnică din dotarea Armatei Naționale vor continua deplasarea pe drumurile naționale atât pe timp de noapte, cât și ziua.”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Imaginile au fost surprinse noaptea trecută pe strada Calea Orheiului din Capitală. La scurt timp, video în care un tanc este transportat pe străzile orașului Chișinău a devenit viral pe rețelele de socializare.


Preluat de la: Publika.md