Michalko: Autoritățile moldovenești trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni privind respectarea măsurilor anti COVID

Autoritățile Republicii Moldova trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. În cazul în care nu se conformează regulilor, oamenii nu percep cât de gravă este situaţia. O spune ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care consideră că numărul infectărilor cu noul coronavirus este foarte mare.

„Neapărat este important să subliniez că oamenilor trebuie să li se dea exemplu și trebuie să existe un semnal puternic din partea autorităților, din partea tuturor liderilor de opinie, reprezentanților la nivel înalt în stat despre necesitatea de a respecta măsurile de protecție”, a declarat Peter Michalko.

Diplomatul a făcut această declaraţie în cadrul unei conferințe de presă, la care a fost întrebat despre gestionarea pandemiei de către autorități, precum şi despre faptul că unii oficiali încalcă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

La sfârșitul lunii august, premierul Ion Chicu și-a însurat fiul, asta deși nunțile erau interzise în acea perioadă. Totodată, săptămâna trecută, preşedintele Igor Dodon a vizitat o școală din raionul Drochia, iar în fotografii se vede că şeful statului nu purta mască şi a dat mâna cu elevii şi profesorii. Asta chiar dacă, în spaţiile închise, purtarea măştilor şi păstrarea distanţei sociale sunt obligatorii.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie