METEO 12 februarie. Vremea se răceşte brusc

În următoarele 24 de ore vremea se răceşte brusc. Până în 17 februarie se menţine avertizarea codul galben emis de meteorologi. Se aşteaptă ninsori, pe alocuri puternice, polei şi viscol cu o viteză a vântului în raflă de până la 80 km/oră.

Vineri, la Briceni şi Soroca vor fi minus 13 grade, la Bălţi minus 12, la Orhei şi Tiraspol minus 10. Minus 9 grade vor fi la Leova şi Comrat, iar la Cahul – minus 8.

În Capitală, se aşteaptă temperaturi de minus 10 grade. În următoarele zile, temperaturile vor scădea şi mai mult şi nu vor cădea precipitaţii. Se anunţă ger năprasnic în timpul nopţii cu temperaturi de minus 12 până la minus 23 de grade. Maximele vor oscila între minus 7 şi minus 12°Celsius.

Vineri, în cea mai mare parte a Europei, va fi rece şi vor cădea precipitaţii. Ploi şi 16 grade se anunţă la Madrid. 2 grade la Paris, zero la Londra, minus 2 la Berlin, la fel şi la Viena. Ploi şi 13 grade vor fi la Roma, minus 8 grade la Praga, cu un grad mai frig la Varşovia, unde va ninge. La Budapesta se vor înregistra minus 4 şi minus 2 la Belgrad. În capitala României se anunţă minus două grade şi ninsori. Va ninge şi la Kiev, şi la Moscova, unde se vor înregistra minus 10, respectiv minus 12 grade Celsius. Va fi cald la Atena, cu o maximă de 17 grade. 10 grade şi ploi se anunţă la Ankara.


Preluat de la: Publika.md