Mesele elevilor din Chişinău vor fi mai bogate. Cât va costa micul dejun şi prânzul

Mesele elevilor din Chişinău vor fi mai bogate. Autorităţile municipale au decis ca preţul pentru meniurile din şcoli să fie majorat de la 23 la 28 de lei. O parte din cheltuieli sunt acoperite de Primăria Capitalei, iar restul – de la bugetul de stat. Totodată, copiii care provin din familii cu venituri mici vor beneficia de unele facilităţi.

Astfel, în urma aprobării bugetului municipal pentru acest an, micul dejun de la şcoală va costa 13 lei şi 65 de bani, dintre care 10 lei şi 80 de bani sunt alocaţi din bugetul de stat, iar restul – din cel al Capitalei.

Un prânz al elevilor va ajunge la 14 lei şi 35 de bani, sumă acoperită integral din bugetul municipal. De asemenea, aproape 45 mii de elevi vor fi hrăniţi gratuit. În acest scop, municipalitatea a alocat 45 de milioane de lei.

 ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al Capitalei:„Integral din bugetul municipal, pentru următoarele categorii – 20 procente din familiile defavorizate, pentru copilașii care frecventează grupele cu program prelungit şi pentru elevii care au fost bolnavi de tuberculoză.”


Preluat de la: Publika.md