Merele moldoveneşti au ajuns în India. Containerul cu 100 de tone a fost livrat în 40 de zile

Primul container cu mere moldovenești a ajuns în India. Acesta conţine 100 de tone de fructe, recoltate anul trecut de către doi agricultori. Parcursul containerului a constituit 7500 de kilometri şi a durat 40 de zile, pe cale maritină. Reprezentanţii Guvernului susţin că până la sfârşitul acestei luni, India va recepţiona încă patru containere cu mere moldoveneşti. 

„Facilitarea accesului exportatorilor moldoveni pe noi piețe de desfacere este una dintre prioritățile strategice ale Guvernului Republicii Moldova, în special după perturbarea lanțurilor logistice şi închiderea unor piețe considerate tradiționale. Deschiderea unei noi piețe pentru merele moldovenești este un succes al eforturilor coordonate între sectorul public și cel privat”, a transmis premierul Natalia Gavrilița.

Livrarea celor 100 de tone de mere face parte din eforturile Guvernului de a include Republica Moldova în Ordinul privind carantina plantelor din India, care reprezintă lista țărilor autorizate pentru exportul de mere.

„Ne propunem o cooperare pe termen lung cu India, care este o piață uriașă, iar exportul de mere este un prim pas. India importă anual peste 430 mii tone de mere și ne bucură cererea pentru produsele de calitate din țara noastră. Apreciem cooperarea foarte bună cu autoritățile indiene în acest sens”, a adăugat, la rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

 


Preluat de la: Publika.md