Membrii grupării Wagner se alătură Corpului African

Potrivit publicației, mulți mercenari din fosta grupare Wagner s-au alăturat unei formații numite Corpul African. Ziarul citează un fost wagnerit care s-a prezentat drept Serghei. El subliniază interesul mare al foștilor mercenari pentru noua formațiune, pentru că revenirea la viața civilă poate fi dificilă pentru mulți dintre ei.

Potrivit The Independent, observatorii occidentali care monitorizează activitatea Rusiei în nordul Africii și regiunea Sahel notează că Moscova încearcă să beneficieze de instabilitatea din regiune. În același timp, adjunctul ministrului rus al Apărării Yunus-Bek Yevkurov și generalul-maior al GRU Andrei Averyanov joacă un rol cheie în noua campanie a Kremlinului în Africa, reiese din publicație.

Acum, Corpul African caută să ia locul fostei grupări Wagner, care a oferit securitate guvernanților locali în schimbul banilor sau a unor drepturi minerale atractive, subliniază jurnaliștii.

„Rusia s-a concentrat evident asupra Ucrainei, iar influența ei în Orientul Mijlociu, care a fost destul de semnificativă, a scăzut considerabil. Acum ei (autoritățile ruse) văd o cale de întoarcere, iar Wagner, cum se numește acum și în viitor, este un proxy foarte util. Diferența față de vremurile anterioare este că acum (gruperea Wagner) va fi sub controlul direct al Kremlinului, și nu al unor oameni precum Prigojin și asociații săi. Este de netăgăduit că acum există un oarecare vid în sfera securității după ce s-a întâmplat cu francezii în Africa de Vest, iar Rusia încearcă să-l umple cu ajutorul unui anumite grupări”, citează publicația un oficial al securității occidentale.


Preluat de la: Noi.md