Marmota Phil a ieșit din vizuină pentru predicția sa anuală. Cât de mult va mai dura iarna, conform legendei

Punxsutawney Phil, celebra marmotă din statul american Pennsylvania, despre care legenda spune că poate să facă predicţii meteorologice, a ieşit din vizuina sa, şi-a văzut umbra şi a prezis astfel că iarna va dura încă şase săptămâni în Statele Unite, scrie Reuters. 

În fiecare an, pe 2 februarie, de Ziua Marmotei, membrii Clubului Punxsutawney Groundhog pleacă în pelerinaj la Gobbler’s Knob, unde se află reşedinţa” oficială a marmotei Phil.

Membrii clubului aşteaptă ca Phil să iasă din vizuină şi, potrivit legendei, dacă animalul îşi vede umbra, atunci iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu, atunci primăvara din acel an va fi una timpurie.

Din punct de vedere ştiinţific, iarna se încheie oficial odată cu echinocţiul de pe 20 martie, indiferent de previziunile marmotei Phil. Însă Mama Natură” nu ţine cont întotdeauna de calendar, şi nici marmota Phil. 

Deşi Phil nu deţine o diplomă în meteorologie, opinia publică din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare, în fiecare an, previziunile sale.


Preluat de la: Publika.md