Marea Britanie va transfera Moldovei circa jumătate de milion de lire sterline, bani sechestraţi de pe conturile fiul lui Vlad Filat

Marea Britanie va transfera Republicii Moldova aproape jumătate de milion de lire sterline, bani sechestraţi de pe conturile lui Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat. Anunţul a fost făcut de ambasadorul britanic în ţara noastră, Steven Fisher, în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Mai exact, autoritățile de la Londra vor trimite ţării noastre 456 de mii de lire sterline, echivalentul a peste 11 milioane de lei.

Într-un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se precizează că banii vor fi transferaţi în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției şi vor fi utilizaţi pentru realizarea proiectelor în beneficiul cetățenilor.

În februarie 2019, Luca Filat a fost forţat de autoritățile de la Londra să predea aproape jumătate de milion de lire sterline, deoarece nu a putut demonstra sursa legitimă a banilor pe care-i deţine. L-am sunat pe Vlad Filat pentru a-i cere un comentariu, dar nu ne-a răspuns la telefon. Nici Luca Filat nu a fost de găsit pentru o reacţie.


Preluat de la: Publika.md