Manifestație de amploare în Coreea de Sud. Zeci de mii de oameni au participat la o paradă militară

Manifestație de amploare în Coreea de Sud. Zeci de mii de oameni au participat la o paradă militară pentru a marca 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor. Prezent la eveniment, preşedintele sud-coreenilor, Kim Jong Un, a mulţumit armatei pentru că a lucrat din greu ca să prevină epidemia de coronavirus. De altfel, el a insistat că în ţara sa nicio persoană nu a fost atinsă de COVID-19. Înconjurat de reprezentanţi ai armatei acesta a făcut cu mâna mulţimii şi a primit flori de la copii.

Într-un discurs de 30 de minute, Kim şi-a exprimat speranţa că Nordul şi Sudul îşi vor da din nou mâna, după pandemia de coronavirus. Liderul sud-coreean a mai declarat că ţara sa, dotată cu arma nucleară, va continua să-şi consolideze armata.

Presa internaţională vorbea despre primul caz suspect de COVID-19, în Coreea de Sud, în luna iulie. Totuşi, Phenianul nu a raportat până acum, oficial, niciun caz de coronavirus, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China, ţara vecină de unde infecţia s-a răspândit pe toate continentele.


Preluat de la: Publika.md