Lucrătorii sanitari şi voluntarii care s-au aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, printre personalităţile decorate de regina Elisabeta a II-a

Mai mulţi lucrători sanitari şi voluntari care s-au aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, dar şi sportivi şi actori se regăsesc printre personalităţile decorate de regina Elisabeta a 2-a cu ocazia aniversării sale. Lista onorurilor de anul acesta este cea mai diversă din toate timpurile, în ea se regăsesc 1 495 de persoane.

Fotbalistul Marcus Rashford de la Manchester United şi antrenorul de fitness Joe Wicks vor fi, de asemenea, recompensaţi cu distincţii pentru eforturile lor din timpul pandemiei. Ei vor deveni membri ai Ordinului Imperiului Britanic.

Mary Berry, prezentatoarea unui show culinar, şi actriţa Maureen Lipman vor primi titlul de Dame, iar actorul David Suchet şi prezentatorul Tommy Steele vor deveni Cavaleri. Prezentatoarea de televiziune Lorraine Kelly şi jurnalistul Brian Cox vor primi titlul de Comandor.

Lista personalităţilor pe care monarhul britanic le decorează cu ocazia zilei sale de naştere este dezvăluită, de regulă, în luna iunie, când este sărbătorită Regina, dar anul acesta evenimentul a fost amânat pentru ca cei care au jucat un rol crucial în lupta împotriva epidemiei de coronavirus să poată fi adăugaţi.


Preluat de la: Publika.md