Majoritatea moldovenilor cred că lucrurile în ţara noastră merg într-o direcţie greşită

Majoritatea moldovenilor cred că lucrurile în ţara noastră merg într-o direcţie greşită. Este vorba despre o cifră de aproximativ 69 la sută dintre cetăţeni. Sunt datele studiului sociologic: „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență”

Potrivit sondajului, doar 21,8 la sută dintre cei intervievaţi cred că ţara noastră merge pe calea cea bună. De cealaltă parte, aproximativ 69,1% dintre cei chestionaţi sunt de părere că direcţia în care se îndreaptă Moldova este una greşită. Nu au putut răspunde la întrebare 9,1 la sută.

Studiul scoate la iveală și faptul că 41,6 la sută dintre respondenși consideră că reformele implementate în țara noastră nu sunt prea eficiente, 30,2% spun că ar fi oarecum eficiente, doar 5,6 la sută consideră că sunt eficace, iar 19,5 spun că reformele nu sunt deloc bune.

Cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj au cea mai mare încredere în biserică. Topul este urmat de președintele țării, primărie și mass-media. De mai puţină încredere se bucură Parlamentul și partidele politice.

Sondajul „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență” a fost realizat în perioada 5-20 august pe un eșantion de 1 191 persoane din 83 localități și are o marjă de eroare de 3 la sută.


Preluat de la: Publika.md