Care este starea copilului de un an, rănit în cumplitul accident de la Rezina. Ce spun medicii

Băieţelul de un an implicat duminică în accidentul tragic din satul Otac, raionul Rezina, a fost transferat luni la Chişinău. Acum el primeşte tratament specializat la Institutul Mamei şi Copilului şi urmează să fie operat.

”Starea pacientului la internare era gravă, acesta având comoţie cranio-cerebrală, fractură de şold, leziuni la nivelul cutiei toracice. Momentan pacientul este conştient şi va fi supus mai multor investigaţii posibil în eventuale intervenţii chirurgicale.” a decarat Maxim Cazacu, purtător de cuvânt Institutul Mamei şi Copilului.

Între timp, mama copilului rămâne internată la Spitalul Raional Rezina.

„Mama tot e gravă, stabilă, conştientă, merge principalul tratament legat cu trauma care a primit-o. Pericol pentru viaţă, sănătate nu prezintă.”, a zis Iurie Golubenco, medic reanimatolog, Spitalul Raional Rezina.

Cumplitul accident a avut loc duminică. Potrivit poliţiei, mașina, în care se afla băiatul de un an, fratele de lui de șase ani și mama lor, era condusă de tată. Bărbatul ar fi adormit la volan şi a derapat de pe traseu, iar ulterior a ajuns cu mașina într-un copac. Băiatul de şase ani a murit pe loc. Tatăl copiilor a fost supus alcool testului care a arătat că acesta nu era băut. Acum el este cercetat în stare de libertate.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT FATAL la Rezina. Un copil a MURIT, iar altul a ajuns la SPITAL după ce tatăl lor a ADORMIT la volan


Preluat de la: Publika.md