Maia Sandu, vizită oficială în Franţa. Preşedintele Republicii Moldova se va întâlni astăzi cu Emmanuel Macron

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în Franţa. Aseară, şeful statului s-a întâlnit cu Președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, și cu membrii Grupului de Prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul legislativului francez.

Într-o postare pe Twitter, Maia Sandu a menţionat că este extrem de onorată să se afle la Paris, pentru a impulsiona relaţiile politice, economice şi culturale dintre Republica Moldova şi Franţa.

„Moldova are două familii: Europa şi Francofonia”, a subliniat şeful statului. 

La rândul său, Președintele Adunării Naționale a Franţei a menţionat că va sprijini Republica Moldova în consolidarea democrației și a statului de drept. Totodată, oficialul francez a declarat că susţine integrarea europeană a ţării noastre. 

Miercuri seara, Sandu s-a mai întâlnit şi cu Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe din Hexagon, Jean-Yves LeDrian, care a punctat că a avut un schimb excelent de opinii cu preşedintele Republicii Moldova şi că Franța este alături de Maia Sandu în implementarea agendei sale ambițioase de reforme, dezvoltare economică, lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

Astăzi, preşedintele Maia Sandu urmează să aibă o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron. 

Totodată, Sandu are programate întâlniri cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher, secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, precum şi cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale şi ai businessului din Franţa.

În drum spre Paris, Maia Sandu s-a întâlnit la Bucureşti cu premierul român Florin Cîţu, cu care a discutat despre cum România ne poate ajuta să obţinem mai rapid vaccinurile anti-COVID. Discuţiile s-au desfăşurat miercuri seara, în cadrul unei întrevederi care nu a a fost anunţată nici de Chişinău, nici Bucureşti. 

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a menţionat că, „în scurt timp, Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”.  

Şeful Executivului de la Bucureşti a scris, pe aceeaşi reţea de socializare, că întâlnirea a fost „excelentă”.  

Vizita oficială a Maiei Sandu la Paris se încheie astăzi, fiind a treia de la preluarea mandatului, după cele de la Kiev și Bruxelles.


Preluat de la: Publika.md